Golden Fish, African Fish

Premio Greenpeace Italia e 2° Premio ex-aequo Documentari
Greenpeace Italy Award and 2° Prize ex-aequo Documentaries
Golden Fish, African Fish

Diretto da/Directed by: Moussa Diop, Thomas Grand

Prodotto da/Produced by: Zideoprod

Montaggio/Editing: Thomas Grand

Direttore della Fotografia/D.O.P.: Thomas Grand

Suono/Sound: Moussa Diop

Musica/Music: Michael Widhoff

Durata/Running Time: 60’

Paese di produzione/Country of Production: Senegal 2018

Contatti/Contact: zideoprod@yahoo.fr

Proiezione/Screening: 6 agosto, 22:15 – Sala 2

Biofilmografia / Biofilmography: Thomas Grand was born in Paris, France. He is a graduate of Esra (School of Audiovisual Realization). Founder and Manager of the ZideoProd audiovisual production structure, director, cameraman, and editor of all audiovisual productions produced by ZideoProd.
Moussa Diop was born in Tivaouane, Senegal. He trained in sound techniques at the National Arts Orchestra of Senegal, and the Blaise Senghor Cultural Center. Founding member of ZideoProd, and sound engineer on all audiovisual productions produced by ZideoProd. Co-Director (with Thomas Grand) of the films “Golden fish, African fish”, Senegal, 2018, and “Diogué, a threatened fishing island”, Senegal, 2016.

Thomas Grand è nato a Parigi, in Francia. Si è laureato alla Esra (School of Audiovisual Realization). Fondatore e direttore della struttura di produzione audiovisiva di ZideoProd, regista, operatore e montatore di tutte le produzioni audiovisive di ZideoProd.
Moussa Diop è nato a Tivaouane, in Senegal. Si è formato in tecniche sonore presso la National Arts Orchestra del Senegal e il Blaise Senghor Cultural Center. Membro fondatore di ZideoProd e tecnico del suono di tutte le produzioni audiovisive di ZideoProd. Co-regista (con Thomas Grand) dei film “Pesce d’oro, pesce africano”, Senegal, 2018 e “Diogué, un’isola di pescatori minacciata”, Senegal, 2016.

Lingua/sottotitoli: French, Wolof, sottotitoli ita

La regione di Casamance, nel sud del Senegal, è una delle ultime zone di rifugio nell’Africa occidentale per un numero crescente di pescatori artigianali e lavoratori migranti. Con l’aumento della concorrenza straniera, queste donne e uomini resistono mentre contribuiscono, grazie al loro lavoro, alla fornitura di alimenti in numerosi paesi africani. Ma per quanto ancora?

The Casamance Region, in southern Senegal, is one of the last refuge zones in West Africa for a growing number of artisanal fishers, fish processors, and migrant workers. With increasing foreign competition, these women and men resist by contributing, thanks to their work, to food security in numerous African countries. But for how much longer?

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